stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Kolumna
Godzila in Kong: novi imperij

Godzila in Kong: novi imperij

Mitja Reichenberg, 18.03.2024 13:26:54

Delite na:

​​​​Godzila in Kong: novi imperij (orig. Godzilla x Kong: The New Empire) je prihajajoči ameriški film o pošastih, delo režiserja Adama Wingarda. Produciral ga je Legendary Pictures, distribuiral pa Warner Bros. Pictures. Film je nadaljevanje filma Godzilla proti Kongu (2021) in peti film v vrsti taistih pošasti. Je tudi 38. film franšize Godzila, pa kar 13. film franšize King Kong oz. peti film o Godzili, ki ga je v celoti produciral kakšen ameriški filmski studio. V filmu igrajo Rebecca Hall, Brian Tyree Henry, Dan Stevens, Kaylee Hottle, Alex Ferns in Fala Chen. Hall, Henry in Hottle ponovijo svoje vloge iz prejšnjega filma.


Zgodba pravi tokrat takole: najnovejša ideja sledi eksplozivnemu obračunu Godzile proti Kongu s povsem novo kinematografsko pustolovščino, v kateri se mogočni Kong in strašna Godzila soočita z ogromno neodkrito grožnjo, skrito v našem svetu, ki izziva njun in človeški obstoj. Ta epski novi film se še bolj poglobi v zgodovino obeh titanov, v njun izvor in vse skrivnosti Otoka lobanj, hkrati pa razkriva mitsko bitko, ki je pomagala oblikovati ta izjemna bitja in jih za vedno povezati s človeštvom.


Filmsko glasbo sta prispevala Tom Holkenborg (aka Junkie XL, pa tudi JXL) in Antonio Di Iorio, zanimiv dvojec s sveta glasbene industrije, večinoma računalniških iger in sodelovanja z velikimi blagovnimi znamkami, kot so Nike, Adidas, Heineken in Cadillac. Njun glasbeni doprinos je toliko bolj zanimiv, ker je film posnet in predvajan v sodobni zvočni Dolby Atmos tehnologiji, pri kateri pride do izraza celotna glasbena in zvočna struktura, izredno tonsko oblikovanje ter zvočni učinki, s katerimi postane film prava avdio-vizualna drama na velikem platnu.


Seveda gre za spektakularno produkcijo, ki stavi na vse vrste učinkov, predvsem pa na orjaški pošasti, ki sta postali že svojstveni legendi v svetu sedme umetnosti. Film je vsekakor vreden ogleda, saj postavlja tudi nekakšno temeljno vprašanje pred človeštvo: kaj sploh vemo o svojem planetu in predvsem – česa ne vemo? Vredno razmisleka.