stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Poslovni dogodki Spirit Slovenija: Priložnost za sinergijo med športom in gospodarstvom

Oglasno sporočilo, 20.03.2024 15:28:12

Javna agencija Spirit Slovenija za doseganje večjih sinergij med gospodarstvom in športom tudi letos svoje aktivnosti nadgrajuje s prisotnostjo na večjih mednarodnih zimsko-športnih dogodkih v Sloveniji, ki predstavljajo odlično priložnost za poslovna srečanja in mreženje.

Delite na:
Poslovni dogodki Spirit Slovenija: Priložnost za sinergijo med športom in gospodarstvom

Ta teden, ko bo Planica prizorišče finala svetovnega pokala v smučarskih skokih, bodo tako ob robu športnega dogajanja potekali kar trije poslovni dogodki: Slovensko-poljski in Slovensko-kosovski poslovni forum ter okrogla miza na temo poslovnih priložnosti pri obnovi Ukrajine.

Slovensko-poljski poslovni forum
Jutri bo v Nordijskem centru v Planici Slovensko-poljski poslovni forum, ki ga bosta odprla predsednica države dr. Nataša Pirc Musar in poljski predsednik dr. Andrzej Duda.

Javna agencija Spirit Slovenija skupaj z Ministrstvom za gospodarstvo, turizem in šport, Veleposlaništvom Republike Poljske v Sloveniji, Poljsko agencijo za investicijo in trgovino (PAIH), Združenjem za informatiko in telekomunikacije pri Gospodarski zbornici Slovenije, združenjem Digital Poland ter Društvom in poslovnim klubom Triglav-Rysy organizira Slovensko-poljski poslovni forum na temo kibernetske varnosti in umetne inteligence.

Digitalne tehnologije so pomemben in rastoč sektor na Poljskem, ki ponuja veliko priložnosti za slovenska podjetja, zato bosta v ospredju srečanja kibernetska varnost v poslovanju v dobi digitalnih priložnosti in umetna inteligenca kot priložnost za izboljšanje poslovanja, predstavljene pa bodo tudi številne priložnosti za poglobitev sodelovanja med državama. Obstaja veliko povpraševanje po informacijski tehnologiji in rešitvah za podporo napredne proizvodnje, pametnih mest, interneta stvari (IoT), računalništva v oblaku in kibernetske varnosti.

Slovensko-kosovski poslovni forum in okrogla miza o obnovi Ukrajine
V petek, 22. marca, bosta v hotelu Kompas v Kranjski Gori kar dva poslovna dogodka. Javna agencija Spirit Slovenija skupaj s Kosovsko agencijo za podporo investicijam v podjetništvo (KIESA), Ministrstvom za trgovino in podjetništvo in industrijo Republike Kosovo, Veleposlaništvom Republike Kosovo v Sloveniji, Kosovskim poslovnim klubom, Ministrstvom za zunanje zadeve Republike Kosovo ter Gospodarsko zbornico Slovenije organizira Slovensko-kosovski poslovni forum. Na Slovensko-kosovskem poslovnem forumu bodo predstavljeni slovensko in kosovsko poslovno in investicijsko okolje, priložnosti za poglobitev sodelovanja, predvsem v IKT, gradbeni, tekstilni, lesni, živilsko-predelovalni in drugih panogah ter dobre prakse uspešnih povezovanj med slovenskimi in kosovskimi podjetji. Dogodka se bosta udeležila tudi minister za gospodarstvo, turizem in šport Matjaž Han ter kosovska ministrica za trgovino, podjetništvo in industrijo Rozeta Hajdari.

Na sporedu bo tudi okrogla miza na temo obnove Ukrajine – o priložnostih za slovensko gospodarstvo, na kateri bodo ukrajinski, mednarodni in slovenski strokovnjaki razpravljali o priložnostih slovenskega gospodarstva za sodelovanje pri obnovitvenih projektih v Ukrajini, kot tudi za oblikovanje novih partnerstev z ukrajinskimi partnerji. Dogodek organizira Javna agencija Spirit Slovenija v sodelovanju z Veleposlaništvom Ukrajine v Sloveniji in Inštitutom za strateški razvoj. Mednarodna skupnost je izjavila, da je pripravljena sodelovati pri prihodnjem gospodarskem okrevanju in rasti Ukrajine. Obnova in okrevanje Ukrajine predstavljata priložnost brez primere tako za Ukrajino kot za Evropo. Novo sprejeti instrument EU za Ukrajino je ključno orodje za izvajanje projektov v Ukrajini. Cilj dogodka je pomagati podjetjem razumeti, kakšne so njihove priložnosti pri obnovi in okrevanju Ukrajine. Udeleženci bodo slišali mnenja ukrajinskih, slovenskih in mednarodnih strokovnjakov.