IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

Alya 2 Njena.si

Alya: 'Vsi pravijo Alya kdaj bo otroček'

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Nova epizoda SLOSKI podkasta Junaki zime - Peter Prevc spregovoril o karieri smučarskih skokov in svoji prihodnosti

Oglasno sporočilo, 16.04.2024 08:19:58

Junaki zime je nov podkast Smučarske zveze Slovenije, ki ga vodita najuspešnejša slovenska smučarska tekačica vseh časov Petra Majdič in najhitrejši smučar med raperji in najboljši raper med smučarji, bivši tekmovalec v alpskem smučanju, Jure Košir. V drugi epizodi sta gostila najboljšega slovenskega skakalca vseh časov, ki je letos končal kariero, Petra Prevca.

Delite na:
Nova epizoda SLOSKI podkasta Junaki zime - Peter Prevc spregovoril o karieri smučarskih skokov in svoji prihodnosti
Petra Majdič, Peter Prevc in Jure Košir_foto_Sloski Sloski

Prevc je v podkastu spregovoril o svojih začetkih, družinski dinamiki, sami industriji smučarskih skokov in svoji prihodnosti. »Preizkušal sem rokomet, atletiko, čez poletje malo nogomet. Potem pa je prišlo do tega, da se je bilo potrebno odločiti, ali bom šel na treninge skokov ali atletike in kar sem se odločil, mislim, da je precej očitno,« se spominja Peter. V pogovoru o svojem preboju med najboljše slovenske skakalce in nato med najboljše svetovne letalce, pa priznava: »Imel sem srečo, da sem v klubu imel Janija Grilca, ki je imel malo drugačno mnenje in me je porili naprej, da se je razvoj hitreje obrnil.«

Ponosen na svoje dosežke, a noče »samo s tem hoditi po svetu«, pravi. Kaj po Petrovem mnenju prinaša dolgoročni uspeh? Kaj napoveduje prihodnosti smučarskih skokov?

Peter je v pogovoru s Petro in Juretom spregovoril tudi o tem, zakaj ne mara teka na smučeh, kaj vse mora obvladati profesionalni smučarski skakalec in kaj najraje počne v prostem času.

Kar pa zadeva njegove prihodnosti, Peter ostaja optimističen, razmišlja tudi o nadaljevanju šolanja, ki ga prej ni dokončal. »Ni samo za športnika stresno življenje, ampak tudi za ženo, doma, ki skrbi za vse ostalo, zato se moramo najprej spočit,« zaključuje.

Podkast si lahko ogledate na linku, dostopen pa je tudi na platformah Spotify in Apple podcast.