Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Najslavnejša znamenitost mesta Dunaj: Španska jahalna šola

Oglasno sporočilo, 23.04.2024 08:19:04

Za popolno izkušnjo obiščite The Amauris Vienna.

Delite na:
Najslavnejša znamenitost mesta Dunaj: Španska jahalna šola

V srcu enega najbolj prefinjenih mest na svetu, Dunaja, se eleganca in zgodovina združujeta na vsakem koraku. V mestu, kjer se prepletata tradicija in sodobnost, hotel The Amauris Vienna izstopa kot simbol brezčasnega razkošja in prefinjenosti. V bližini hotela se nahaja ena izmed najslavnejših znamenitosti mesta, Španska jahalna šola, kjer se klasično konjeništvo ohranja v renesančni tradiciji visoke šole klasičnega jahanja že več kot 450 let. Gostje hotela The Amauris Vienna imajo privilegij, da lahko v tem zgodovinskem okolju doživijo čarobnost klasičnega konjeništva v svoji najčistejši obliki.

Dunajski lipicanci so znani po svoji eleganci, moči in vzdržljivosti. Na Dunaju so dolgo časa igrali pomembno vlogo, predvsem v zgodovini plemstva in kraljevskih družin. V centru mesta so ustanovili Kraljevi jahalni center, danes  znan kot Španska jahalna šola (Spanische Hofreitschule), ki igra eno od ključnih zgodovinskih vlog pri razvoju jahalnih šol. Je kraj, kjer se je začela razvijati umetnost klasičnega akademskega jahanja, danes znana po vsem svetu.

Predstave Dunajskih lipicancev
Dunajski lipicanci v predstavah ponujajo prikaz različnih tehnik klasičnega jahanja. Med njimi so zapletene poteze, kot so piaffe, passage in levade, ki zahtevajo visoko stopnjo usklajenosti med konjem in jahačem. Predstava poteka v elegantnem ambientu Španske jahalne šole, vzdušje in čar nastopa pa dodatno popestri glasbena spremljava.

50606.jpg

Vsak Slovenec mora vsaj enkrat v življenju obiskati Kobilarno Lipica in si ogledati predstavo lipiške klasične šole jahanja, v kolikor pa se boste mudili na Dunaju, je predstava Španske jahalne šole odlična priložnost za popestritev obiska Dunaja in občudovanje elegance in moči teh prelepih živali.

Glamur sloga 19. stoletja in sodobne elegance
Eleganca in zgodovina sta karakteristiki, ki ne zaznamujeta zgolj prečudovitih živali, ampak sta pomemben del arhitekturne zasnove hotela The Amauris Vienna. Ta se nahaja v samem centru Dunaja in tako zagotavlja izvrstno lokacijo za ogled konjeniške predstave v Španski jahalni šoli.

Notranjost hotela je zasnoval priznani notranji oblikovalec Nikola Arambašić iz Zagreba, ki je vsak prostor napolnil z individualnim značajem in čarom. V svoji umetniški viziji je na osrednje mesto postavil oblikovalske kose pohištva, ki nudijo estetsko dovršenost in udobje. S tem je poskrbel, da 62 sob med katerimi je 17 luksuznih suit, niso le hotelske nastanitve, ampak omogočajo pristno izkušnjo bivanja v modernem dunajskem stilu palače.

TheAmaurisVienna_Executive_Suite_press (2).jpg

Dodatna umetniško noto predstavlja sodobno stopnišče hotela, kjer lahko obiskovalci spremljajo evolucijo "Hubirdsov", hibridov ljudi in ptic, ki jih je naslikala in oblikovala hrvaška umetnica Klara Rusan. Dodatno pa elegantno umetnost in čar hotela popestri osebna zbirka originalnih umetniških del v lasti lastnikove družine, ki je razstavljena v vseh prostorih hotela.

Glasswing_Restaurant_TG_High (1).jpg

Nepozabna predstava dunajskih lipicancev in obisk hotela, polnega zgodovine in umetnosti, sta dva razloga, zakaj je izlet na Dunaj prava odločitev. Hotel The Amauris Vienna poleg edinstvene namestitve ponuja tudi pristno kulinarično izkušnjo v gurmanski restavraciji Glasswing, sprostite pa se lahko tudi v hotelskem wellnessu, ki  poleg bazena ponuja tudi finsko savno, parno kopel, različne masaže in lepotne tretmaje.