stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Kate Middleton - opravičila se je zaradi neresnične fotografije

kš, 11.03.2024 15:41:25

Kraljeva družina je ob materinskem dnevu objavila novo podobo princese. Srečna, z vsemi tremi otroki.

Delite na:
Kate Middleton - opravičila se je zaradi neresnične fotografije
Prva uradna fotografija po operaciji Instagram

Toda oboževalci in fotografske agencije se zgražajo nad fotografijo, ki naj bi bila popolnoma prirejena in retuširana. Tako zelo, da je princesa na družbenih omrežjih objavila nenavadno sporočilo. In skrivnost o njenem zdravju se še poglablja …

Kate Middleton se je opravičila zaradi manipulacije s fotografijo. Objava na družbenih omrežjih, se je glasila: "Kot mnogi ljubiteljski fotografi občasno eksperimentiram z urejanjem. Želela sem se opravičiti za zmedo, ki jo je povzročila družinska fotografija, ki smo jo delili včeraj. Upam, da so vsi, ki so praznovali, preživeli srečen materinski dan."

Opravičilo Kate Middleton
Opravičilo Kate Middleton
X

V nedeljo, 10. marca, je bil v Združenem kraljestvu materinski dan. In to je bila krasna priložnost, da je Kensingtonska palača na družbenih omrežjih objavila novo fotografijo Kate Middleton z njenimi tremi otroki … Priložnost je bila - seveda v nameri palače - odličen izgovor za objavo fotografije, s katero bi dosegli dva cilja: proslaviti matere po vsem svetu in hkrati pomiriti svoje podanike o zdravstvenem stanju njihove bodoče kraljice, ki je bila zaradi zdravstvenih razlogov predolgo odsotna s prizorišča.

Dva meseca po operaciji trebušne votline se valižanska princesa še ni pokazala v javnosti. Obstaja le ena ukradena in zelo zabrisana fotografija, na kateri je videti v avtomobilu, kjer sedi na sovoznikovem sedežu, za volanom pa je njena mati Carole.

Sporočilo agencije
Sporočilo agencije
AP

Toda ne. Nekaj ur po objavi so se na družbenih omrežjih začela širiti prva slaba mnenja oboževalcev. Nekaterim se zdijo določene podrobnosti na sliki neverjetne. Nenavaden položaj prstov Louisove desne roke, zavihek Charlottinega krila v nerealnem položaju in manjkajoči kos rokava njenega puloverja, zadrga jakne valižanske princese, ki je napačno nameščena. Predvsem pa manjka zaročni prstan, od katerega se Kate nikoli ne loči. Videti je, da je bila fotografija popolnoma retuširana.

Srečen posnetek ... vendar z manipulacijo
Dokler gre za obtožbe s strani posameznikov,  se zdi situacija obvladljiva. Navsezadnje to ni prvič, da so bili obtoženi, da so njihove fotografije prirejene. Najbolj nazoren primer je bil črno-bela fotografija z zadnje božične voščilnice, na kateri Louisu manjka celo prst.

Pozno zvečer pa so celo fotografske agencije, ki so razširile sliko, prejeto iz palače - med drugim AP, Reuters in Getty - zavzele uradno stališče in obsodile digitalno manipulacijo slike ter napovedale, da jo bodo takoj umaknile s trga. Vse - od družabnih omrežij do spletnih strani in različnih platform - so pozvali, naj storijo enako.