evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Ana Bucik, Kris Jogan Njena.si

Sanjska poroka slovenske alpske smučarke

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

Najglasnejši 'uhani'

Ivan Valtl, 08.05.2024 21:49:29

Huawei je za ljubitelje klasičnih slušalk, ki ne marajo silikonskih zamaškov, pripravil presenetljiv izdelek: slušalke FreeClip. Na prvi pogled se zdijo povsem običajne, shranjene v navadni polnilni škatlici, a ko to odprete, vas čaka presenečenje – slušalke v obliki črke C. Ta nenavadna oblika prinaša tako prednosti kot slabosti, zato poglejmo, kako se Huawei FreeClip obnesejo v praksi.

Delite na:
Najglasnejši 'uhani'
Huawei FreeClip Ivan Valtl

huawei-freeclip
Huawei FreeClip
Ivan Valtl

huawei-freeclip
Huawei FreeClip
Ivan Valtl

Oblika in udobje

Slušalke FreeClip izstopajo s svojo zasnovo C-Bridge, pri kateri je ušesna kapsula pritrjena na držalo z baterijo in elektroniko, ki ju povezuje mostiček v obliki črke C. Sprva sem bil skeptičen glede njihovega nošenja, vendar sem kmalu ugotovil, kako udobne so lahko. Zaradi odprte zasnove slušalke ne zapolnijo celotnega sluhovoda, kar zmanjšuje občutek pritiska v ušesih. Po nekaj dneh uporabe sem se navadil na pravilno namestitev, pri čemer kroglica, ki vsebuje gonilnik, kaže naravnost proti sluhovodu.

huawei-freeclip
Huawei FreeClip
Ivan Valtl

huawei-freeclip
Huawei FreeClip
Ivan Valtl

Tehnične specifikacije

FreeClips so izredno lahke, saj tehtajo le 5,6 grama na slušalko. Opremljene so s certifikatom IP54, kar pomeni, da so odporne proti prahu in brizganju vode. Podpirajo različne zvočne kodeke, kot so SBC, AAC in L2HC, kar zagotavlja široko združljivost z večino naprav. Polnilna škatlica ima obliko jajca z magnetnim zapiranjem in vključuje vhod USB tipa C za polnjenje ter podpira tudi brezžično polnjenje. Slušalke imajo baterijo s kapaciteto 55 mAh, medtem ko ima škatlica kapaciteto 510 mAh.

huawei-freeclip
Huawei FreeClip
Ivan Valtl

Zvok in funkcionalnosti

Kljub inovativni obliki nisem imel velikih pričakovanj glede zvočne kakovosti, ta se je izkazala za povprečno in primerljivo z modeli srednjega razreda. FreeClip ne ponujajo funkcije za aktivno odpravo hrupa (ANC) in njihova glasnost ni visoka. Vendar je kakovost med telefonskimi klici odlična; glas klicatelja se sliši jasno, zunanji šumi pa so dobro filtrirani.

huawei-freeclip
Huawei FreeClip
Ivan Valtl

Huawei FreeClip so predvsem izjemno udobne slušalke. Njihovo zasnovo in udobje cenim tako visoko, da so trenutno moje najljubše slušalke za dolgotrajno nošenje. Kljub nekaterim pomanjkljivostim, kot sta povprečna kakovost zvoka in odsotnost ANC, so odlična izbira za uporabnike, ki iščejo udobje in inovativnost. Slušalke so najprimernejše za uporabo v tišjih okoljih, saj odprta zasnova ne omogoča izolacije hrupa, kar je lahko omejitev v glasnih prostorih.

V celoti Huawei FreeClip predstavljajo zanimivo izbiro za tiste, ki želijo nekaj drugačnega in cenijo udobje nad vrhunsko zvočno izkušnjo. Vsekakor so vredne razmisleka, če iščete nevsiljive in lahke slušalke.